donderdag 12 november 2015

Dé stoelDat ik een stoelentic heb, daar zijn ze hier in huis wel van op de hoogte. Het is niet zo dat ik ze spaar (denk ik) ik kom ze gewoon altijd tegen. En dat hoeven dan echt geen design stukken te zijn  (mag wel), want ook met een parel van de kringloopwinkel of Marktplaats, kan ik ontzettend blij zijn. Maar er was één stoel die bovenaan op mijn Wishlist stond en dat was een vintage Eames Rocker Chair. Een echte vintage van geperst fiberglass. Het materiaal van die stoel ziet er anders uit dan de modernere versies, maar voelt vooral anders dan modernere versies.
Dat ik zo'n stoel hoog op mijn lijst had staan, wist mijn lief gelukkig. En zo gebeurde het gewoon dat ik op mijn afgelopen verjaardag door mijn jongens verrast werd met deze stoel. En wat voor een. Een prachtige kleur en nog in hele mooie staat. Ik heb wel gelijk de regel ingesteld dat er niemand in mag zitten, behalve ik. Want met 4 mannen in huis gaat er nogal eens iets stuk. 

Mocht je een Herman Miller fan zijn, bekijk dan eens dit filmpje http://youtu.be/zfzLzOl795E


I'm a big chair fan, but it's ok, they know me here. It's not that I collect them (I think) I just always happen to find them. Not always design pieces, because a thriftshop treasure can make my day as well.
But there was one chair that was on top of my Wishlist and that was a vintage Eames Rocker Chair. A real one, made of molded fiberglass. My love happened to know about this chair on my Wishlist and he and my boys surprised me with the perfect one, right color, perfect condition, on my birthday. The new rule in the house is now that only me get to sit in the chair. Cause with 4 men in the house, things might not alwys survive.

If you're a Herman Miller fan, take a look at this short film: http://youtu.be/zfzLzOl795E